07. februar 2019

Privacy Policy

PRIVATLIVS- OG COOKIEPOLITIK

Bedre Kredit ApS - CVR: 39788985

 

 

Denne privatlivspolitik (herefter ”Politikken”) er fastlagt af bedrekredit.dk (herefter ”bedrekredit.dk”, ”vi”, ”os” eller ”vores”) og gælder i følgende tilfælde:

  • Når du besøger vores hjemmeside;
  • Når du opretter en bruger og ansøger om en kredit;
  • Når du har en profil på vores hjemmeside eller en aktiv kredit;
  • Når du kommunikerer med os (via telefon, e-mail, post, chat, osv.);
  • I andre tilfælde hvor bedrekredit.dk berettiget behandler personoplysninger om en person, som bruger, planlægger at bruge eller har brugt tjenester udbudt af bedrekredit.dk.

 

Politikken indeholder bl.a. oplysninger om:

  • Hvem er bedrekredit.dk?
  • Hvad er personoplysninger?
  • Hvilken type personoplysninger behandler vi om dig og hvorfor?
  • Hvad bruger vi dine personoplysninger til?
  • Hvad er vores retlige grundlag for behandling af personoplysninger?
  • Hvem deler vi dine personoplysninger med?
  • Hvordan opbevares dine personoplysninger på en sikker måde?
  • Hvad er dine rettigheder som registreret?

 

For os er ansvarlig omgang med personoplysninger afgørende for vores forretningsmål og omdømme. I denne Politik gøres der rede for, hvordan dine personoplysninger indsamles og anvendes hos bedrekredit.dk, og hvordan du kan få indsigt i dine personoplysninger, som vi har indsamlet om dig.

 

Politikken indeholder en række oplysninger, som vi er forpligtede til at give dig i henhold til lovgivningen. Politikken er således ikke en del af din kreditaftale med os, og du tillægges ingen kontraktlige rettigheder eller forpligtelser som følge af Politikken.

 

1.                   Om bedrekredit.dk ApS

 

bedrekredit.dk er en del af Bedre Kredit ApS, CVR-nr.: 39788985, som er et låneinstitut, der tilbyder kreditaftaler (kviklån, minilån, mv.) i form af en kredit med ubestemt løbetid til forbrugere.

 

I forbindelse med indgåelse eller opfyldelse af kreditaftaler og administration af kunderelationer, indsamler og behandler bedrekredit.dk personoplysninger med henblik på opfyldelse af de formål, der er beskrevet i denne Politik. bedrekredit.dk er dataansvarlig i forhold til behandlingen af personoplysningerne til disse formål.

 

Hvis du har spørgsmål til denne Politik eller til bedrekredit.dk’s behandling af personoplysninger som led i driften af vores virksomhed, kan du kontakte os her:

 

Bedre Kredit ApS

Center Boulevard 5

2300 København S

 

Telefon: 78 75 05 03

E-mail: dpo@bedrekredit.dk

www.bedrekredit.dk

 

 

2.                   Hvad er personoplysninger?

 

Personoplysninger er enhver oplysning om en identificeret eller identificerbar fysisk person. Ved en identificerbar fysisk person forstås en person, som direkte eller indirekte kan identificeres, særligt ved hjælp af en identifikator, fx et navn, et identifikationsnummer eller et eller flere elementer, der er unikke for en given persons identitet.

 

3.                   Hvilken type personoplysninger behandler vi om dig og hvorfor?

 

De oplysninger, som vi indsamler om dig, vil blive anvendt til forskellige formål i forbindelse med dit kundeforhold og driften af bedrekredit.dk’s virksomhed. De indsamlede oplysninger vil generelt være oplysninger relevant for indgåelse og opfyldelse af kreditaftaler, oplysninger relevant for kundeadministration, oplysninger som bruges til at forbedre vores produkter og hjemmeside, samt oplysninger vedrørende Bedrekredit.dk’s rettigheder og forpligtelser.

 

Manglende afgivelse af personoplysninger fra din side kan betyde, at vi ikke vil være i stand til at opfylde vores forpligtelser i forbindelse med din kreditaftale med os.

 

bedrekredit.dk indsamler og behandler normalt kun almindelige personoplysninger og oplysninger om dit CPR-nummer i forbindelse med indgåelse og opfyldelse af kreditaftaler.

 

bedrekredit.dk behandler som udgangspunkt ingen følsomme oplysninger om dig. bedrekredit.dk kan i visse tilfælde komme til at behandle oplysninger om strafbare forhold om dig, i forbindelse med vores hvidvaskkontrol, som vi er forpligtet til at udføre i henhold til hvidvaskloven.

 

Bedrekredit.dk vil typisk registrere følgende oplysninger (listen er ikke udtømmende):

 

  • Kontakt- og identifikationsoplysninger: Oplysninger, som du giver os, når du indgår eller ansøger om kreditaftaler, herunder kontaktoplysninger (navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse), samt PID- og CPR-nummer.

 

  • Oplysninger om din økonomi: Dine bankkontooplysninger for alle tilgængelige konti, bortset fra kreditkort og særlige investeringskonti. Bankkontooplysninger er kontonummer, indestående på konto, disponibelt beløb på konto, kontoindehaverens navn, status (åben/lukket) og alle bevægelser på kontoen i løbet af de seneste 12 måneder.

 

  • Oplysninger af nødvendighed til foretagelse af kreditvurdering: For at kunne foretage en kreditvurdering af dig, giver du i forbindelse med indgåelse eller ansøgning af kreditaftalen samtykke til, at bedrekredit.dk kan indhente personoplysninger om dig fra E-SKAT, Kreditregistret, RKI, Debitorregistret og lignende tjenester. Disse oplysninger vedrører eksisterende kreditarrangementer, herunder låntype, stiftelsestidspunkt, oprindelig hovedstol, aktuel saldo samt identifikationsoplysninger. Der vi blive foretaget løbende kreditvurderinger, for at bedømme din økonomiske soliditet og kreditværdighed og derfor vil oplysningerne blive indhentet løbende.

 

  • Øvrige oplysninger til administration af dit kundeforhold, herunder markedsføring: Oplysninger som du giver os om dine præferencer i forhold til markedsføring og kommunikation, oplysninger du afgiver ved brug af vores sider på sociale medier, lydoptagelser af kundeservice telefonsamtaler, samt oplysninger du giver os, hvis du kontakter os med et spørgsmål, eller når du i øvrigt henvender dig til os som led i dit kundeforhold hos bedrekredit.dk.

 

  • Oplysninger vi indsamler og behandler, når du besøger vores hjemmeside: Oplysninger om den måde, hvorpå du navigerer i og mellem vores hjemmesider og de ressourcer, som du skaffer dig adgang til, information om din computer, enhed og browser, herunder din IP-adresse, browsertype og anden hardware- og software-information. Hvis du tilgår vores hjemmeside fra en mobilenhed, kan vi også indsamle et unikt identifikationsnummer tildelt din enhed.

 

  • Oplysninger omkring forebyggelse af hvidvaskning, svindel: Oplysninger gennem profilering til hurtigt og sikkert at kunne forebygge og modarbejde økonomisk svindel, terrorfinansiering og hvidvaskning af penge.

 

 

 

4.                   Brug af dine personoplysninger

 

bedrekredit.dk behandler dine personoplysninger til opfyldelse af de formål, der er anført nedenfor. Bemærk, at ikke samtlige de angivne formål, kategorier af oplysninger, modtagere af oplysninger eller typer af behandling af oplysninger i alle tilfælde gælder for dig.

 

  • Indgåelse eller administration af dit kundeforhold: Oprettelse og administration af dit kundeforhold med bedrekredit.dk som led i driften af bedrekredit.dk’s virksomhed, herunder kreditvurderinger, bevilling af kredit, udbetaling af kreditbeløb, fakturering, tilskrivning af debitorrente, inkasso, markedsføring og almindelig kundeservice. bedrekredit.dk vil desuden i forbindelse med indgåelse af kreditaftalen registrere dig i vores kunderegister.

 

  • Statistik og analyser: Alle statistikker og analyser, der anvendes til at sikre og forbedre kvaliteten af bedrekredit.dk’s produkter, udarbejdes så vidt muligt i anonymiseret format.

 

  • Drift og vedligehold af vores hjemmesider: Tilvejebringelsen af vores onlineydelser på vores hjemmesider, herunder for at understøtte den løbende evaluering og forbedring af vores hjemmesider.

 

  • Overholdelse af gældende love og regler: Overholdelse af love og regler, som bedrekredit.dk er underlagt i forbindelse med driften af virksomheden eller til opfyldelse af forskellige indberetnings- eller oplysningsforpligtelser i henhold til gældende love og regler, som påhviler bedrekredit.dk, herunder blandt bogførings- og kreditaftaleloven.

 

Bedrekredit.dk anvender profilering af dine personoplysninger til at foretage en kreditvurdering. Denne profilering er for at evaluere bestemte personlige forhold vedrørende din økonomiske situation. Dette er nødvendigt for at evaluere din kreditværdighed, mens vi samtidig kan forebygge svindel, hvidvaskning eller anden økonomisk kriminalitet. For at kunne gøre dette hurtigt, effektivt og på en objektiv og ikke-diskriminerende måde benytter bedrekredit.dk sig af en IT-løsning som automatisk kan:

  1. Modtage størstedelen af den nødvendige data om dig;
  2. Baseret på den modtagne information, analysere forhold forbundet til dig, inklusiv, at profilere (eksempelvis, at vurdere din evne til at opfylde din kreditaftale, at vurdere din kreditværdighed, at vurdere din troværdighed, osv.);
  3. At tage beslutningen om indgåelse/ikke indgåelse af Kreditaftalen.

 

For at bestemme din kreditscore, primært din økonomiske situation bliver de almindelige personoplysninger vurderet (eksempelvis, indkomst, udgifter, størrelse af gæld, din kredithistorie, osv.). For at bestemme din kreditscore bliver ingen diskriminerende kriterier (eksempelvis, køn, nationalitet eller social arv, osv.) benyttet.

 

IT-løsningen, som nævnt i ovenstående, bliver jævnligt testet, og hvis nødvendigt, optimeret for at sikre præcision og upartiskhed af beslutningstagningen og/eller profileringen.

 

bedrekredit.dk bestræber sig på at sikre, at alle personoplysninger, som vi behandler, er korrekte og opdaterede. Såfremt dine oplysninger ikke er korrekte, kan du til enhver tid selv gå ind og rette disse på vores hjemmeside www.bedrekredit.dk under ”Log på min profil”, eller skrive til os på info@bedrekredit.dk.

 

 

5.                    Retlige grundlag for behandling af dine personoplysninger

 

Bedrekredit.dk behandler kun dine personoplysninger, når vi har et retligt grundlag til at foretage behandlingen. Når omstændighederne kræver det, kan bedrekredit.dk kan både behandle almindelige oplysninger og andre særlige kategorier af oplysninger om dig.

 

Behandling af almindelige oplysninger om dig sker på et af følgende grundlag:

 

  • Samtykke: Du har givet dit samtykke til behandling af dine personoplysninger til et eller flere specifikke formål. Behandling på grundlag af samtykke har hjemmel i persondataforordningens artikel 6, stk. 1, litra a.

 

  • Kontrakt: Indgåelse eller opfyldelse af din kreditaftale med bedrekredit.dk. Behandling på grundlag af kontrakt har hjemmel i persondataforordningens artikel 6, stk. 1, litra b.

 

  • Juridisk forpligtelse: Opfyldelse af en juridisk forpligtelse, som bedrekredit.dk er pålagt. Behandling på grundlag af en juridisk forpligtelse har hjemmel i persondataforordningens artikel 6, stk. 1, litra c. De love, som forpligter bedrekredit.dk til at behandle personoplysninger, er bl.a.:

 

  • Kreditaftaleloven, som forpligter bedrekredit.dk til at foretage en kreditværdighedsvurdering af dig i forbindelse med kreditaftalens indgåelse eller opfyldelse.

 

  • Bogføringsloven, som forpligter bedrekredit.dk til at opbevare al bogføringsmateriale i minimum 5 år.

 

  • Skattekontrolloven, som forpligter bedrekredit.dk til at indberette oplysninger til SKAT.

 

  • Hvidvaskloven, som forpligter bedrekredit.dk til at gennemføre hvidvaskkontrol.

 

Udover ovenstående kan der eksistere anden lovgivning, som forpligter bedrekredit.dk til at behandle personoplysninger. Dette gælder særligt love og lovændringer, som vedtages efter udarbejdelse af denne Politik, love/bekendtgørelser som bedrekredit.dk senere bliver underlagt på grund af ændringer i virksomheden, samt hvis særlige forhold gør sig gældende.

 

  • Vores legitime interesser: hensynet til bedrekredit.dk’s legitime interesser: (a) ikke at lide tab, sikre at Aftalen kun bliver etableret med personer som er i stand til at overholde den; (b) ikke at udstede lån til personer som har hensigt at udføre svindel; (c) at tilbyde og informere om vores tjenester/produkter; (d) at opnå en tilstrækkelig opfyldelse af kreditaftalen (eksempelvis, indhente en gæld, tildele et krav, osv.); (e) at beskytte din ejendom, sikkerheden af medarbejdere og information; (f) at undgå og opdage kriminelle overtrædelser; (g) at forbedre kvaliteten og effektiviteten af udbudte tjenester. Behandling på grundlag af vores legitime interesser har hjemmel i persondataforordningens artikel 6, stk. 1, litra f.

 

  • Tredjemands legitime interesser: Der kan desuden være situationer, hvor vi behandler dine personoplysninger af hensyn til tredjemands legitime interesser for så vidt angår de formål, der er beskrevet ovenfor, medmindre hensynet til dine interesser vejer tungere. Behandling på grundlag af tredjemands legitime interesser har hjemmel i persondataforordningens artikel 6, stk. 1, litra f.

 

Begrebet særlige kategorier af oplysninger dækker hos bedrekredit.dk over følgende oplysninger:

 

  • CPR-nummer: Behandlingen sker enten 1) når du har givet dit samtykke til dette, 2) når bedrekredit.dk er pålagt at behandle dette i henhold til lovgivningen (se ovenfor under behandling af almindelige oplysninger), eller 3) når en af betingelserne for behandling af følsomme oplysninger ovenfor er opfyldt. Behandling af CPR-nummer har hjemmel i databeskyttelseslovens § 11, stk. 2.

 

6.                   Deling af personoplysningerne

 

Bedrekredit.dk videregiver oplysninger, i det omfang, at det er nødvendigt i forbindelse med varetagelse af vores kreditaftaler.

 

Hvis der er juridisk grundlag i et punkt, kan personoplysninger videregives eller overlades til følgende kategorier af modtagere:

 

  • Virksomhedens medarbejdere og samarbejdspartnere, hvis arbejds-/kontor opgaver af disse er relateret til behandling af persondata.
  • Udbydere af serviceydelser (databehandlere og andre dataansvarlige), som leverer forskellige tjenester til bedrekredit.dk (eksempelvis, IT-tjenester, persondata opbevaring på servere, gældsinddrivelsestjenester, anti-hvidvaskning og anti-svindel tjenester, regnskabstjenester, osv.)
  • Kompetente statslige institutioner og tilsyn (eksempelvis, politiet, domstole, fogedretten, anklagemyndigheden, Datatilsynet, Forbrugerombudsmanden, osv.)
  • Modtagere som arbejder inden for feltet af kreditoplysningsbureauer og/eller gældsindsamling (eksempelvis, leverandører af gældsinddrivelses tjenester, kreditoplysningsbureauer, osv.)
  • Andre modtagere, hvis der er et juridisk grundlag for behandlingen.

 

Bedrekredit.dk tilstræber i videst muligt omfang at begrænse videregivelse af personoplysninger i personhenførbart format for derved at begrænse de tilfælde, hvor der videregives oplysninger, som kan henføres til dig personligt.

 

Behandling af personlige oplysninger udført af bedrekredit.dk er hovedsageligt udført inden for den Europæiske Union og/eller EØS-landene (herefter ”EU/EØS”). I forbindelse med behandling af persondata (eksempelvis, ved benyttelse af specifikke service-udbydere) kan persondata blive transmitteret til en modtager uden for EU/EØS. I et sådant tilfælde vil bedrekredit.dk sikre, at alle GDPR krav vedrørende persondata overførsler udenfor EU/EØS bliver overholdt. Primært at undersøge om det tredjeland, som modtageren befinder sig i, er blevet fastslået af EU Kommissionen som havende et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau.

(Yderligere information omkring tilstrækkeligt beskyttelsesniveau findes på EU kommissionens hjemmeside: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/adequacy-protection-personal-data-non-eu-countries_en#dataprotectionincountriesoutsidetheeu). Hvis tredjelandet ikke er godkendt af EU Kommissionen som havende et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau, vil bedrekredit.dk sikre at passende beskyttelseshensyn, nævnt i Persondataforordningens artikel 46 bliver anvendt. (Eksempelvis at bindende virksomhedsregler implementeres, standard databeskyttelsesklausuler indføres, osv.) I andre tilfælde af overførsel til tredjelande, uden for EU/EØS landene, vil det kun finde sted i tilfælde af undtagelser angivet i Persondataforordningens artikel 49. (Eksempelvis, hvis den registrerede har accepteret overførsel af personlige oplysninger, overførsel af personlige oplysninger er nødvendige for opfyldelse af en kontrakt, osv.).

 

 

7.                   Dataintegritet, datasikkerhed og sletning af oplysninger

 

Det er bedrekredit.dk’s politik at beskytte personoplysninger ved at træffe tilstrækkelige tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger.

 

Vores medarbejdere er underlagt tavshedspligt og bliver løbende instrueret i datasikkerhed for at beskytte dine personoplysninger.

 

Personoplysninger opbevares ikke længere end nødvendigt for at opfylde det formål, hvortil de er indsamlet, medmindre opbevaringen er nødvendig for at opfylde nationale lovkrav, herunder lovpligtige opbevaringsperioder i forbindelse med bogføring mv. Når der ikke længere er behov for dine personoplysninger, vil vi sikre, at de slettes på en sikkerhedsmæssigt forsvarlig måde.

Dette indebærer, at bedrekredit.dk som udgangspunkt opbevarer dine personoplysninger, så længe du er kunde hos os. Når dit kundeforhold ophører, vil dine personoplysninger som udgangspunkt blive slettet efter kundeforholdets ophører, medmindre vi er forpligtet til at opbevare oplysningerne i en bestemt tidsperiode, eksempelvis 5 år efter bogføringslovens regler. Bedrekredit.dk kan i visse tilfælde opbevare oplysningerne i en længere periode, hvis vi har en berettiget interesse heri, eksempelvis hvis der verserer en retssag, eller lign.

 

Har du ansøgt om en kredit men er blevet afvist vil vi også opbevare dine personoplysninger. I de tilfælde hvor du er blevet afvist opbevares dine oplysninger i 6 måneder inden de slettes, eksempelvis således at et eventuelt afslag kan uddybes eller til anvendelse af statistik.

 

 

8.                   Dine rettigheder

 

Ifølge persondataforordningen har du en række rettigheder, som du kan gøre gældende over for bedrekredit.dk. Du skal være opmærksom på, at vi ikke altid vil være forpligtet til at opfylde disse rettigheder helt eller delvist. Eksempelvis har du ikke ret til at få slettet oplysninger om dig, som bedrekredit.dk opbevarer, hvis lovgivningen forpligter bedrekredit.dk til at opbevare disse oplysninger.

 

  • Indsigt: Du kan blandt andet anmode om indsigt i de personoplysninger, som vi er i besiddelse af, samt bl.a. få oplyst hvad personoplysninger bruges til og hvem de videregives til.

 

  • Indsigelse: Du kan gøre indsigelse mod behandlingen af oplysningerne, i særlige GDPR tilfælde, herunder anvendelse af dine personoplysninger til direkte markedsføring.

 

  • Berigtigelse: Du kan anmode om berigtigelse af eventuelle ukorrekte oplysninger om dig selv.

 

  • Begrænsning og sletning: Du kan anmode om at få oplysninger om dig selv begrænset eller slettet, hvis betingelserne for dette er opfyldt.

 

  • Dataportabilitet: Du kan gøre din ret til dataportabilitet gældende for oplysninger, som du selv har afgivet til os, såfremt behandlingen baserer sig på samtykke eller kontrakt, og dette i øvrigt er teknisk muligt.

 

Du har derudover ret til at trække dit samtykke til behandling af dine personoplysninger tilbage, såfremt behandlingen baserer sig på dit samtykke. Tilbagetrækning af samtykke påvirker ikke lovligheden af vores tidligere ellers lovlige behandling af dine personoplysninger.

 

 

Hvis du ønsker at gøre én eller flere af dine rettigheder gældende, bedes du kontakte dpo@bedrekredit.dk. Din anmodning vil blive behandlet i overensstemmelse med den til enhver tid gældende databeskyttelseslovgivning.

 

Virksomheden ønsker at løse enhver tvist på en mindelig made. Derfor ønsker vi, at du kontakter os først, hvis du mistænker, at vores behandling af dine personlige oplysninger ikke er i overensstemmelse med Persondataforordningen.

Du har også ret til at klage over bedrekredit.dk’s behandling af dine personoplysninger til:

 

Datatilsynet

Borgergade 28, 5. sal

1300 København K

E-mail: dt@datatilsynet.dk

www.datatilsynet.dk

 

 

9.                   Opdateringer

 

Bedrekredit.dk evaluerer og opdaterer løbende denne Politik. Du bør derfor regelmæssigt tjekke denne Politik for eventuelle ændringer, som kan have betydning for behandlingen af dine personoplysninger.

 

10.                  Spørgsmål

 

Har du nogle spørgsmål til vores behandling af dine personlige oplysninger, er du velkommen til at kontakte vores Databeskyttelsesansvarlige på dpo@bedrekredit.dk

 

Denne version af Aftalen er gældende fra 2019-10-16

 

Bedre Kredit ApS

E-mail: sah@bedrekredit.dk

Telefon.: 78 75 05 03

bedrekredit-logo